Acasă Curiozitati Un copil de doar 10 ani si-a pierdut intreaga familie iar acum...

Un copil de doar 10 ani si-a pierdut intreaga familie iar acum se intretine singur

0
27

Un băiețel de 10 ani din Vietnam, care trăiește în zona rurală, refuză să fie adoptat, chiar dacă, practic, a rămas singur pe lume. Muncește la câmp cât poate de mult, își gătește, își face focul și face tot ce poate pentru a se susține singur.

Advertisements

Dacă cei mai mulți copii de vârsta sa nu au niciun fel de griji în afară de faptul că trebuie să meargă la școală și să-și facă temele, nu e și cazul lui Dang Van Khuyen. Tot ce are e un petic de pământ, o casă veche, și două mâini.

Viața lui nu a fost niciodată simplă. Și-a pierdut mama de mic, tatăl a plecat să muncească în construcții, dar a decedat în urma unui accident de muncă, el rămânând cu bunica. Numai că aceasta s-a recăsătorit și a plecat în alt sat, lăsându-l singur.

Până să se întâmple toate aceste grozăvii, Khuyen se baza pe banii pe care tatăl lui îi trimitea periodic și pe mâncarea pe care o gătea bunica sa. Numai că, rămas singur, acesta s-a văzut nevoit să se descurce prin forțe proprii. Deși în cazul lui adopția ar fi singura soluție, băiatul nu vrea sub nicio formă să audă, însă, spunând că-și poate purta singur de grijă.

N-a lipsit nicio zi de la școală

Singura provocare a băiețelului este aceea de a dormi singur, noapte de noapte. Cea care a încercat să-l ajute este profesoara sa, cea care a și făcut cunoscută povestea sa. Așa băiatul a primit sprijin din toată țara, inclusiv oferte de adopție, pe care însă le-a refuzat.

Interesant este că, cu toată această existență vitregă, Khuyen nu a lipsit nicio zi de la școală. Merge în fiecare zi cu bicicleta, după care vine acasă și se apucă de treabă. Iar toate zilele lui seamănă una cu alta.

Advertisements

Advertisements
Advertisements