Un fermier din Scotia a descoperit din greşeală o intrare secretă care ascundea un o oraş vechi de mai bine de 1000 de ani.

Istoria Scoției este una complexă. Această țara este recunsocuta pentru războaiele prin care a trecut. În anul 1850, un fermier din insula Orkney se plimba pe dunele de nisip de pe coasta de vest. Atunci când a mutat o piatră, a reușit să decopere un secret vechi de mai bine de o mie de ani. Deși la început părea a fi o simplă gaură în pământ, fermierul și-a dat la scurt timp seama că descoperirea sa era una destul de importantă. El a reușit sa descopere un adevărat labirint de camere și coridoare. Practic a descoperit un adevărat oraș sub o piatră.

Rămășițele descoperite de fermier sunt de fapt vestigii de la un oraș din neolitic numit Skara Brae.

Istoricii spun că acest oraș ar fi fost construit acum 5000 de ani, lucru ce-l face chiar mai vechi decât piramidele din Egipt.


Având în vedere ca orașul a fost acoperit de nisip, el a reușit să rămână destul de bine conservat, astfel încât arheologii au reușit chiar să afle mai multe despre modul de viață al persoanelor care obișnuiau să locuiască în aceste orașe.

sursa: Boredom Therapy