Un polițist român câștigă cu 4.225 de dolari/lună mai puțin decât un polițist din America!

Un polițist care deține pagina de Facebook ”Polițiștii au umor”, a postat un mesaj despre diferența revoltatoare dintre salariul unui polițist din România și a unuia din Statele Unite ale Americii.

Conform unui anunț de angajare din Florida, salariile polițiștilor din România sunt insuficiente, informează stiridiaspora.ro.

În Poliţia Română există de mult timp o stare de nemulţumire în ceea ce priveşte salarizarea. Nu doar o dată, polițiștii s-au revoltat în privința aceasta, însă fără rezultat.

Mai mult, în anul 2020, un polițist a declarat chiar că „salarizarea din MAI a rămas la nivelul lui 2009” și că mulți dintre ei „lucrează pe camioane, alții instructori auto sau profesori cu jumătate de normă…trist dar asta este adevărul!”.

Aflându-se în aceeași situație, la doi ani distanță de la aceste declarații, polițistului Dan Georgescu din Mangalia a postat un semnal de trezire pentru toți polițiștii din România, pe pagina sa de Facebook, „Polițiștii au umor”.

Bărbatul a povestit că se uita pe o pagină de Facebook dedicată polițiștilor din SUA și a văzut un anunț de angajare din Florida, care i-a stârnit curiozitatea. După vederea salariilor și bonusurilor din SUA, Dan Georgescu a făcut o postare, de asemenea, pentru a prezenta situația revoltătoare a poliției din România.

Astfel, aflăm din postarea lui Dan Georgescu despre salariile poliției din SUA că:

– salariul pentru polițiștii debutanți este de 58.263 dolari anual, adică 4.825 dolari lunar, aproximativ.

– polițiști cu o experiență între 2 și 9 ani pornesc de la un salariu de 5.105 dolari/lunar.

– polițiștii cu peste 10 ani vechime pot câștiga 5.271 dolari/lunar.

– bonus de 7.500 de dolari pentru polițiștii din alte localități

– bonus de 5.000 de dolari pentru polițiștii care sunt din localitate.

– mărire de 3.000 de dolari după 2 ani de contract

– 52 de dolari pe ora suplimentar lucrată.

– bonus pentru burlaci între 1000 și 1.500 de dolari

„Acum mă gândeam la ai noștri. Un tânăr iese din școala de poliție cu 600 și ceva de dolari și mai primește o primă de instalare O SINGURĂ DATĂ, de maxim 200 de dolari. Dacă se duce la Cucuieții din deal, mai primește bani de chirie 100 de dolari.

Orele lucrate suplimentar în timpul săptămânii nu se plătesc la noi, ci se compensează doar cu timp liber, cu excepția celor lucrate în weekend.”, scrie în continuare polițistul.

„Dacă vrem resursă umană de calitate trebuie să existe pachete și bonusuri salariale care să motiveze. Absolut peste tot și mai ales la privat. Nu este normal să accepți un salariu mare, la negru și restul ca salariu minim.

Nu este normal ca la stat să existe aparate supradimensionate. Cum nu este normal ca angajații de la stat să câștige mai mult decât cei din privat.” , punctează Dan Georgescu.