Un spital italian a creat o plajă pentru a menține copiii spitalizați fericiți

0
84

Spitalele de astăzi găsesc în mod continuu noi modalități de a-i ajuta pe pacienții lor, în special pe cei mai mici, cu lucruri precum animale de companie sau terapie prin artă. Un spital din Genova a decis să le ofere copiilor lor ceva la care nu s-ar aștepta niciodată … o zi la plajă. Și au făcut asta „creându-și” propria plajă.

Advertisements

Noi iubim copiii din întreaga lume, așa că împărtășim această poveste despre modul în care angajatii spitalului au putut să facă ceva special pentru unii copii care merită.

Institutul Pediatric GASLINI din Genova are un club de agrement , care a decis să facă ceva special pentru pacienții săi mai tineri și au construit un „ștrand“.

Au denumit zona, „Plaja Gaslini”, iar medicii consideră că expunerea copiilor la aerul proaspăt și la lumina soarelui ar putea funcționa ca parte a unui tratament helioterapeutic sau bazat pe soare. Se crede că aerul mării are multe beneficii pentru sănătate: ajută copiii să-si recupereze energia, să consolideze oasele și chiar să-și îmbunătățească sistemele imunitare. În cele din urmă, ei au simțit, de asemenea, că oferindu-le copiilor o zi de distracție ar putea ajuta atât la sănătatea lor mentală cât și cea fizică, în special ajutându-i pe copii să facă față anxietății sau depresiei.

Plaja privată este deschisă din iunie până în septembrie și este gratuită pentru copii și îngrijitorii lor adulți, atât timp cât primesc permisiunea medicilor. De asemenea, plaja este prevăzuta cu umbrele, mese și șezlonguri. Pe lângă faptul că se distrează la mare, există și alte jocuri stabilite pentru ei, cum ar fi fotbalul pe plajă. Nu numai că există un salvamar, dar copiii sunt supravegheți și în timpul distracției.

Advertisements

În 2018 , în jur de 300 de copii s-au bucurat de plajă. Alte persoane au voie să acceseze plaja, dar trebuie să plătească o taxă. Aceasta include pensionarii, familiile și angajații spitalului. În 2019, vizitatorii plajei au crescut cu 50% față de anul precedent.

Advertisements

Advertisements